Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Trender

Upptäck fördelarna med torrborstning!

Har du upptäckt Nordic Beauty Barlyxigt rika oljor och krämer? Organisk och naturlig hud- och kroppsvård med omtanke om naturen på flaska. Vi har blivit förälskade i deras kroppsolja och body cream som funkar utmärkt till din söndagsrutin med hemma spa-känsla. 

Tips på den perfekta shower self-care rutinen.


Börja torrborsta
Låt torrborstning bli en del av din dagliga rutin. Om du har fem minuter över så kan du lika gärna lägga dessa till att ta hand om dig själv. Du blir både piggare och får mer spänst i huden av att torrborsta. Hejdå apelsinhud! 

När du torrborstar förbättrar du blodcirkulationen och boostar lymfsystemet som lättare kan filtrera bort slaggprodukter från kroppen. Det blir precis som en detox för din kropp. Dessutom blir du av med döda hudceller som samlats på hudytan och i sin tur hindrar nya celler från att ta upp fukt. 

Torrborsta för att preppa huden så din olja och body cream lättare kan återfukta på djupet. Börja borsta från fötterna och upp längst med ben, knän, och lår för att sedan gå över övriga delar av kroppen. Borsta i uppåtgående riktning mot hjärtat med lätta rörelser. 


Läs mer här om hur du boostar lymfsystemet, se även video för hur du börjar med torrborstning.


Vare sig du gillar olja eller body cream tycker vi att du gör rätt i att ta hand om din hud. Att ge dig själv lite extra selfcare kommer din kropp, och själ, uppskatta. Unna dig en stund av avkoppling i en stressig vardag. Det är du värd.


Återfukta med body cream
Body creams kapslar in fukt i huden med hjälp av den vattenbaserade del som finns i produkten, därför är body cream en favorit när det kommer till att bekämpa torr och fuktfattig hud. Om din hudbarriär är rubbad kan en body cream vara ett bra alternativ då din hud behöver en balans mellan både vattenbaserade och oljebaserade komponenter för att binda fukt. 

Age Defying Body Cream är en lyxig fuktgivande kräm som ger återfuktning på djupet samtidigt som den hjälper huden att återfå sin elasticitet och minskar synliga rynkor. Krämen innehåller hydrolat av trollhassel och lavendel som mjukar upp huden, lindrar irritation och jämnar ut hudtonen. Speciellt utvalda växtextrakt i kombination med naturliga oljor stärker huden och gör den mer spänstig. 

Istället för vatten innehåller Age Defying Body Cream hydrosoler som ger extra mycket näring till huden. Passar dig med mogen hy, särskilt torr och känslig hud med en varm ton av vanilj och lavendel.


Olja balanserar upp fuktbalansen
En olja underhåller fuktbalansen då den går djupare ned i huden och förhindrar fukten från att avdunsta. För att huden ska kunna ta åt sig oljan på bästa sätt behöver fuktbalansen vara i balans. Se till att fylla på med fukt både inifrån och utifrån. Ett glas vatten innan duschen främjar fuktbalansen.

Upplever du att huden känns torr? En mist löser problemet. Se till att ha din mist nära till hands så du kan återfukta huden under dagen. Har du inte hittat din favorit än? Beauty-teamets favoriter kan du läsa om här.

Oljor hjälper även huden att balansera upp talgproduktionen. Ja, du hörde rätt. Naturliga oljor från växtriket ligger nära vår huds eget sebum och balanserar oljeproduktionen istället för att torka ut huden, vilket leder till mer talg (eftersom huden vill fylla på med sebum om huden känns uttorkad). Mandel, argan och jojobaolja är oljor som stärker hudbarriären och som passar alla hudtyper.

ENJOY THE CALMNESS! är en kroppsolja från märket VEOLI. Hjälp ditt sinne att slappna av tillsammans med ljuvlig doft av rosenblad. Aprikos- och plommonkärna oljor bygger upp hudens naturliga barriär. Du får en hud som är återfuktad och silkeslen.

Tips! För att kroppsoljan ska kunna låsa in fukten i huden underlättar det om din hud är fuktig. Massera in din olja eller din body cream efter duschen. Torka dig lätt med handduken och smörj sedan in dig direkt så fukten kan tränga djupare ned i hudlagren. Du kan lägga din kroppsolja innan din body cream för att på så sätt maxa fukten till huden.

Varför inte göra ditt badrum till din myshörna hemma? Ta ditt badrum till nästa nivå. Byt ut ditt duschdraperi till ett i din favoritfärg och inred med grönskande växter.


Nordic Beauty Bar
Nordic Beauty Bar öppnar dörren till en värld full av organisk, naturlig och vegansk hud - och hårvård. Nordic Beauty Bar står för vad vi själva vill ha, hud- och hårvård med det bästa från naturen!

Genom att handla hos Nordic Beauty Bar gör du ett medvetet val för hud och hår men också för vår planet. Nordic Beauty Bar garanterar dig en produkt som är äkta och skapad med kärlek av passionerade tillverkare.

I sortimentet hittar du fantastiska produkter för både kvinnor och män med fokus på innehåll som ger huden och håret vad de förtjänar! Produkterna är förpackade så att det är enkelt att återvinna och återanvända. Och självklart är inga av produkterna testade på djur.


#Selfcare
Du förtjänar en lugn stund med en väldoftande kroppsolja innan du lägger dig för kvällen. Unna dig egentid med massage! Ta gärna några extra minuter på dig för massage av hela kroppen. Glöm inte att ge fötter och anklar lite extra omtanke. Känn doften av ros som sprider sig i badrummet. Din kropp behöver kärlek just nu - kärlek och en body cream!


/Petra Vikner
Auktoriserad hudterapeut