Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Trender

Probiotisk hudvård med Esse Probiotic Skincare

En frisk och balanserad mikrobiom är grunden till en hälsosam hud. Men vad är egentligen mikrobiom? Vi rätar ut frågetecknen. 

Tänk dig hudens mikrobiom som ett ekosystem med miljontals goda bakterier som skyddar din hud mot inkräktare. Ditt ekosystem reglerar pH-värdet, stimulerar produktionen av hyaluronsyra och ser till att din hud mår bra. Om ditt mikrobiom är i obalans kan akne, torrhet och överkänslighet som irritation och rodnad uppkomma. Om mikrobiomet å andra sidan är på topp får du en ökad förmåga att binda fukt till huden samt ett bättre försvar mot miljöföroreningar, svamp och skadliga bakterier. 


Probiotisk hudvård 
Esse Probiotic Skincare är ledande inom levande bakteriekultur i hudvård, så kallad probiotisk hudvård. Probiotika som mjölksyrabakterier främjar till en god tarmflora och finns i yoghurten du äter till frukost och kombuchan du dricker för att haka på hälso-hajpen. Kan mjölksyrabakterier användas i hudvård också? Ja, det stämmer. 

Hur din tarmflora mår påverkar ditt välmående mer än vad du tror, och så även hudens välmående. Hela 70-80% av vårt immunförsvar sitter i tarmen (!) och om vårt immunförsvar är nedsatt kan inflammation bildas som i sin tur påverkar huden negativt. Din hud kan bli extra känslig och eksem kan blossa upp. 
Du kan förhindra inflammation genom att läka tarmen (och huden) med probiotika. 

Alla mår bra av att lägga till probiotika i sin hudvård! Om du upplever huden som torr och stressad med en rubbad hudbarriär är probiotika räddaren i nöden. Till dig som kämpar med eksem, akne och psoriasis är probiotisk hudvård the holy grail då probiotika stödjer de goda bakterierna i tarmfloran och hämmar inflammation. 

Ett sätt att upptäcka nya favoriter är att testa ett kit, från Esse. Att återställa huden till sitt balanserade och “vilda” tillstånd genom bioteknik. Probiotika och prebiotika hjälper till att återuppbygga huden igen så att du får en balanserad och frisk hud som strålar. Ta tillbaka din huds mikrobiom tillsammans med Esse.
Sensitive cleanser som lugnar huden och lindrar rodnad, tar skonsamt bort makeup och orenheter.
Sensitive toner  med pre- och probiotika, aloe vera och mjölksyra som ger fukt till huden.
Nourish Moisturiser berikad med återfuktande hyaluronsyra, aloe vera, pre- och probiotika. 
Resurrect Serum som stärker barriärfunktionen, hudens fasthet och elasticitet. 
Protect Oil förbättrar blodcirkulationen, förmedlar näringsämnen och syre effektivt till huden. 

För att komma igång, börja med sensitive cleanser, sensitive toner och nourish moisturiser under de första 5 dagarna. Introducera protect oil för att sedan, efter ca en vecka lägga till resurrect serum. Om du märker att du reagerar på någon produkt, vänta ett tag och vänj in den igen med större mellanrum mellan produkterna. 
Utrensningssymtom kan komma upp till ytan när du börjar med ny hudvård, det är helt normalt. Huden håller på att anpassa sig till din nya hudvårdsrutin.

Tips! Då produkterna innehåller levande bakteriekultur kan det ta tid för huden att anpassa sig. Vänj in en produkt åt gången så slipper du utrensningssymtom som pormaskar och plitor. 


HUDTERAPEUTEN TIPSAR:
Jag älskar Sensitive toner som jag brukar ta med mig överallt. När jag känner att min hud behöver extra fukt så tar jag fram den och duschar ansiktet med några pump. Perfekt nu under sommaren då huden lätt blir torr av sol och bad. En toner är verkligen mitt go-to tips under sommarhalvåret för en glad och återfuktad hud. 

Tänk på att smörja in dig med
SPF för soliga semesterdagar. 
Besök Esse för att läsa mer om märket. Esse Probiotic Skincare är ekologiskt certifierade av Ecocert, veganska och märkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA. 

/Petra Vikner
Auktoriserad hudterapeut