Tips & Råd

Hur du använder eye patches!

Sudda ut gårdagens mörka ringar med hjälp av eye patches
Sena nätter och brist på sömn kan verkligen ta ut sin rätt på din hud. Svullnad och mörka ringar under ögonen är vanliga problem som många av oss stöter på. Men det finns en enkel lösning på detta problem - eye patches. Dessa små patcher, som vanligtvis appliceras under ögonen, är intensivt återfuktande och hjälper till att minska svullnad och mörka ringar. I den här artikeln delar vi med oss av några av våra favoritmärken och produkter som du kan prova på.

Sensai Cellular Performance Extra Intensive 10 Minutes Revitalizing Pads
Denna ögonmask från Sensai är perfekt för dig som vill ge din hud en snabb och intensiv återfuktning. Masken innehåller en anti-aging formula som främjar cellförnyelsen och förbättrar hudens elasticitet. Produkten kan även användas kring munnen för att behandla fina linjer och rynkor.

Water Drench Hyaluronic Cloud Hydra Gel Eye Patches
Dessa eye patches från Peter Thomas Roth är utformade för att återfukta och reducera fina linjer och mörka ringar. Produkten innehåller hyaluronsyra och en speciell form av färskt vatten som omvandlats från atmosfärisk ånga. Eye patches är doftfria och passar alla hudtyper.

XLash Super Youth Peptide Eye Gels
 Är perfekt för dig som vill ha en intensiv behandling för dina ögon. Dessa eye patches innehåller en aktiv kombination av bakuchiol, retinol och peptider som hjälper till att stärka huden runt ögonen. Produkten är skonsam men effektiv och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor.

Celestial Black Diamond från 111 SKIN
Dessa eye patches från 111 SKIN är perfekt för dig som ofta är utsatt för torr luft. Produkten är utformad för att återfukta och balansera huden, och kan även användas på andra delar av ansiktet. Eye patches innehåller ingredienser som hjälper till att förbättra hudens elasticitet och struktur.För att maximera effekten av eye patches är det bra att förvara dem i kylskåpet innan användning. Detta hjälper till att minska svullnad och ger en uppfriskande effekt på huden. 

Applicera eye patches på ren och torr hud, och låt dem sitta i 10-20 minuter innan du tar bort dem. Upprepa proceduren en gång i veckan för att uppnå bästa resultat.
Slutligen är det viktigt att komma ihåg att eye patches inte är en permanent lösning för problem som svullnad och mörka ringar. Att få tillräckligt med sömn, att dricka tillräckligt med vatten och att använda en bra ögonkräm kan också hjälpa till i din hudvårdsrutin.

/Petra Vikner
Auktoriserad hudterapeut