Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Trender

Så använder du Gua Sha

Lär dig Massera Ansiktet med Gua Sha för Maximalt Glow!

Har du hört talas om Gua Sha? Den här populära massagetekniken har tagit skönhetsvärlden med storm, och vi på BeautyQlick är här för att berätta allt du behöver veta om denna fantastiska metod och dess fördelar.


Vad är Gua Sha?

Gua Sha är en uråldrig kinesisk massageteknik som använder en sten, ofta tillverkad av jade eller rosenkvarts, för att massera huden. Denna metod är känd för att minska synligheten av fina linjer, stimulera blodcirkulationen, minska svullnad och skulptera ansiktskonturerna. Dessutom ger den huden en omedelbar uppstramande effekt, vilket gör att du kan se och känna skillnaden direkt.


Så här Använder du Gua Sha för Bästa Resultat

För att maximera fördelarna med Gua Sha är det viktigt att använda verktyget på rätt sätt. Här på BeautyQlick har vi satt samman en enkel steg-för-steg-guide som hjälper dig att använda ditt Gua Sha-verktyg korrekt, så att din hud kan stråla av välmående!


Rengör Ansiktet: Börja med att rengöra ditt ansikte noggrant. Se till att huden är torr och fri från smink eller andra produkter.


Applicera Ansiktsolja eller Serum: Applicera din favorit ansiktsolja eller serum för att underlätta glidet av Gua Sha-verktyget och ge din hud extra fukt. Håll Gua Sha-stenen i en vinkel på 15-45 grader mot din hud.


Följ Riktningen: Använd lätta tryck och dragningar, och följ riktningen i stegen nedan.

Börja från mitten av axeln och arbeta uppåt längst nacken. Gör fem långsamma dragningar på vardera axel.

Arbeta från dekolletaget uppåt mot halsen.

Arbeta från mitten av hakan och uppåt mot kindbenen och tinningarna, en sida i taget. Var försiktig runt ögonområdet.


Använd Olika Sidor: Använd de olika sidorna av Gua Sha-verktyget för olika delar av ansiktet. Den platta sidan fungerar bra för kindbenen och pannan, den runda sidan är perfekt för ögonområdet och den spetsiga sidan är idealisk för näsryggen och läpparna.


Tips för Regelbunden Användning

Använd Gua Sha-verktyget dagligen eller vid behov för bästa resultat. Vi rekommenderar att du integrerar Gua Sha i din dagliga hudvårdsrutin och kombinerar det med produkter som passar din hudtyp för att uppnå maximala fördelar.


En Holistisk Syn på Skönhet

Kom ihåg att Gua Sha inte bara handlar om tekniken, utan också om att ta hand om din hud och kropp på ett holistiskt sätt. En balanserad kost och tillräckligt med sömn är avgörande för att få bästa resultat av din Gua Sha-rutin.


För en visuell guide, se vår video här

Ge din hud den vård den förtjänar med Gua Sha och upptäck en ny nivå av glow och välmående!

/ BeautyQlick-teamet


chat
×
För en mer personlig upplevelse, logga in eller skapa ett konto här.
Berätta lite om din hudtyp, så ska jag skapa några personliga rekommendationer bara för dig!
send