Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Trender

Så använder du Gua Sha

Lär dig massera ansiktet med Gua Sha för maximalt glow!

Ni har säkert hört talas om Gua sha. Massagetrenden som trendat i många år och som vi inte kan få nog av! Men vad är det egentligen och varför hyllas det? Vi på Beautyqlick berättar allt du behöver veta om Gua sha och dess fördelar.

Gua Sha är en uråldrig kinesisk massageteknik som utförs med en sten, som oftast är tillverkad i jade eller rosenkvarts. Gua sha-stenen är ett hudvårdsverktyg som vid regelbunden användning sägs kunna minska synligheten av fina linjer, stimulera blodcirukationen, minska svullnad och skulptera ansiktskonturerna. Den har också en tillfälligt uppstramande effekt på huden, vilket gör att du kan se och känna skillnaden direkt.

För att du ska kunna maxa effekten gäller det dock att använda din Gua sha på rätt sätt. Oroa dig inte! Vi på BeautyQlick har sammanställt en steg-för-steg-guide för hur du använder ditt Gua sha-verktyg på rätt sätt – så att din hud kan stråla av välmående!

Genom att följa vår guide och använda Gua sha regelbundet (vi rekommenderar 3 minuter om dagen) kan du uppleva fantastiska resultat. 
Innan du börjar använda Gua sha-verktyget bör du rengöra ditt ansikte och se till att huden är torr och fri från smink eller andra produkter. Applicera sedan din favorit ansiktsolja eller serum för att underlätta glidet av verktyget och ge din hud extra fukt.


Håll Gua sha-stenen i en vinkel på 15-45 grader och se till att den är plant mot din hud. Dra verktyget försiktigt över ansiktet med lätta tryck och dragningar, och följ alltid riktningen i stegen nedan.

Börja från mitten av axeln och arbeta uppåt längst nacken. Fem långsamma dragningar på vardera axel. Börja sedan att arbeta från dekoltaget uppåt mot halsen. Se video här

Därefter kan du börja arbeta på ansiktet från mitten av hakan och arbeta uppåt mot kindbenen och tinningarna på ena sidan av ansiktet i taget. Var försiktig runt ögonområdet och undvik att dra för hårt på huden. Använd de olika sidorna av Gua sha-verktyget för att nå olika områden i ansiktet. Den platta sidan fungerar bra för kindbenen och pannan, den runda sidan passar bra för ögonområdet och den spetsiga sidan fungerar bra för näsryggen och läpparna.

Använd Gua sha-verktyget dagligen eller vid behov för bästa resultat. För att uppnå de maximala fördelarna med Gua sha rekommenderar vi att använda verktyget regelbundet i kombination med en effektiv hudvårdsrutin som passar din hudtyp.

Det är viktigt att komma ihåg att Gua sha inte bara handlar om tekniken, utan också om att ta hand om din hud och kropp på ett holistiskt sätt. Se till att du har en balanserad kost och tillräckligt med sömn för att få bästa resultat av din Gua sha-rutin.

/ BeautyQlick-teamet