Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Tips & Råd

Hur skyddar du dina tatueringar i solen

Har du en tatuering eller planerar att skaffa en är det viktigt att veta hur man skyddar den från solens skadliga strålar. UV-strålning kan bleka och skada bläcket i din tatuering, vilket kan orsaka att den tappar sin färg eller ser suddig ut över tiden. I denna blogg kommer vi att dela med oss några tips från en dermatolog om hur du kan skydda din tatuering i solen.


För det första är det viktigt att förstå att solen kan vara skadlig för din tatuering. UV-strålning kan bleka och förstöra bläcket i din tatuering. 
Detta kan göra att din tatuering ser suddig ut eller tappar sin färg över tid. 

Så här är några saker du kan göra för att skydda din tatuering från solen:

Undvik solen när den är som starkast
Undvik att vistas i solen under de mest intensiva soltimmarna på dagen, vanligtvis mellan 11:00 och 15:00. Om du måste vara ute i solen under dessa tider, försök att hålla dig i skuggan eller bära skyddande kläder.

Använd solskydd
Att använda solskydd kan vara en av de mest effektiva sätten att skydda din tatuering från solen. Använd en bredspektrum solkräm med en hög SPF på minst 30. Se till att du applicerar solkrämen noggrant på din tatuering och återapplicera den varannan timme om du är ute i solen under en längre tid.

Bär skyddande kläder
Att bära skyddande kläder, som en t-shirt eller en hatt, kan också hjälpa till att skydda din tatuering från solen. Genom att täcka din tatuering minskar du risken för att UV-strålning skadar den.

Var försiktig med poolvatten och saltvatten
Poolvatten och saltvatten kan också påverka din tatuering. Klor och salt kan göra din tatuering torr och skadad. Innan du badar i poolen eller i havet, se till att du skyddar din tatuering med solskydd.

Håll din tatuering återfuktad 
Att hålla din tatuering återfuktad kan hjälpa till att minska risken för att den torkar ut och skadas i solen. 
Applicera en lugnande lotion eller salva på din tatuering efter att ha duschat eller badat för att hålla den mjuk och återfuktad.

Sammanfattningsvis, att ta hand om din tatuering på rätt sätt är viktigt om du vill att den ska förbli snygg över tiden. 
Genom att undvika solen när den är som starkast, använda solskydd, bära skyddande kläder och vara försiktig med poolvatten och saltvatten, kan du skydda din tatuering från solskador. 

Har du frågor kan du skriva till oss på vår community vi finns där för dig.
/BeautyQlick Team

chat
×
För en mer personlig upplevelse, logga in eller skapa ett konto här.
Berätta lite om din hudtyp, så ska jag skapa några personliga rekommendationer bara för dig!
send