Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Tips & Råd

Skapa din hudvårdsrutin med Kiré Skin

Kiré Skin har skapat, inspirerat av den asiatiska skönhetskulturen, ett banbrytande sortiment baserat på den tusenåriga kunskapen kring jäsning. Du kanske har hört ordet fermentering förut där processen är densamma. Det har länge varit på tapeten att äta fermenterad mat som surkål och kimchi eftersom det har en hälsofrämjande aspekt på vår tarmflora. 

Ett holistiskt perspektiv genomsyrar Kiré Skins hudvård, det räcker inte med att bara ta hand om din hud utan hela vår kropp och vårt sinne behöver omtanke. Att varje dag göra något för dig själv som skänker dig glädje som att lägga en mask medan du ligger i badet och omsorgsfullt vårda din kropp inifrån och ut. Kiré Skin grundades med tanke på moder jord tillsammans med kunskap och visdom om hudvård för att kunna erbjuda kvalitativa produkter men också för att hitta din inre harmoni och ditt välbefinnande. Ta de där minuterna och tillägna dig själv att koppla av en stund. Sjunk ned i lugnet och låt den spridas i takt med doften från bland annat granatäpple och grönt te!

Fermenterad hudvård är extra bra för dig med känslig och aknebenägen hud som letar efter produkter som verkligen funkar. Visste du att en aknebenägen hud behöver fukt? Vi har tagit fram produkter som djuprengör utan att torka ut - och självklart är sortimentet unisex, vem du än är så kommer du kunna hitta en produkt anpassad just för dig. 

För känslig, aknebenägen och kombinerad hud. Rengöringen är mycket skonsam men samtidigt effektiv mot orenheter och överskott av talg. Minskar synligheten av porer samt hjälper till att ta fram hudens naturliga lyster. Du kommer långt med lite produkt, applicera lite i handen och massera in med vatten. 

Soothing Hydro Boost Moisturizer 5% Niacynamid  
Din nya din bästis om du brottas med aknebenägen hud. Ansiktskrämen innehåller 5 % niacinamid, en mirakelingrediens som återfuktar på djupet, jämnar ut hudtonen samt reducerar rodnad. Lugnar huden och hjälper till att upprätthålla en perfekt fuktnivå.. Formulan är lätt och absorberas snabbt, glöm kladd! Används med fördel på kvällen. 

2-3 gånger/veckan som rengör på djupet utan att orsaka irritation. Masken innehåller fermenterad rosa lera som reglerar utsöndringen av talg, förhindrar bildandet av pormaskar och stärker huden inifrån. Masken stramar upp och ger en mattande effekt samtidigt som den återfuktar och skyddar mot vattenförlust. Applicera rikligt på områden där talgproduktionen är som mest aktiv. 

Medan fermenterad hudvård och probiotisk hudvård delar likheter är de inte exakt samma sak.Fermenterad hudvård avser produkter som innehåller ingredienser som har genomgått en fermenteringsprocess. Under fermentering bryts naturliga ingredienser ner av mikroorganismer, såsom jäst eller bakterier, till mindre molekyler. Denna process förbättrar ingrediensernas biotillgänglighet och effektivitet, vilket gör dem mer gynnsamma för huden. Fermenterad hudvård innehåller ofta fermenterade växtextrakt, örter eller botaniska ingredienser. 
Å andra sidan innebär probiotisk hudvård användningen av gynnsamma bakterier eller mikrobiella extrakt i hudvårdsprodukter. Probiotika är levande mikroorganismer som kan ge fördelar för huden genom att balansera hudens mikrobiom. Hudens mikrobiom består av olika bakterier som hjälper till att upprätthålla dess hälsa och skydda mot skadliga patogener. Genom att inkludera probiotika i hudvård tror man att de kan främja en frisk hudbarriär, lugna inflammation och förbättra den övergripande hudkonditionen. 

Sammanfattningsvis fokuserar fermenterad hudvård på fermenteringsprocessen för att förbättra ingrediensernas effektivitet, medan probiotisk hudvård specifikt inkluderar gynnsamma bakterier eller mikrobiella extrakt för att stödja hudens mikrobiom. Båda metoderna syftar till att ge hudvårdsfördelar genom naturliga och vetenskapligt bevisade metoder, men de har olika mekanismer och ingrediensfokus.  Skapa din hudvårdsrutin med Kiré Skin börja med cleanser toner och fuktkräm för bästa resultat. 

Ta hand om din hud! 
/ Petra Vikner
Auktoriserad hudterapeut