Skapa ditt digitala badrumsskåp och få notiser när dina favoriter är på kampanj.
Trender

Vad är dubbelrengöring?

Dubbelrengöring för vacker hy: En komplett guide för din hudtyp
Dubbelrengöring har blivit ett oumbärligt steg i daglig hudvård och har tagit världen med storm. 
Ursprungligen och populär i Korea, har denna metod blivit en nyckel till en strålande och frisk hy. 
Men vad är egentligen dubbelrengöring? Det är en enkel men effektiv rutin som involverar två steg: först använder du en oljebaserad rengöringsprodukt för att lösa upp smink, solskyddsmedel, överskott av olja och föroreningar från huden. 
Därefter följer du upp med en vattenbaserad rengöring för att avlägsna eventuella rester och rengöra huden på djupet. Genom att använda dessa två olika produkter kan du uppnå en grundligare och effektivare rengöring av din hud.Valet av produkter är avgörande för att dubbelrengöring ska vara effektivt, och det är viktigt att anpassa dem efter din specifika hudtyp. Här är en guide för att hjälpa dig välja rätt produkter för din hud:

Vad är dubbelrengöring?
Dubbelrengöring är en enkel men effektiv rutin som består av två steg: först använder du en oljebaserad rengöringsolja eller en rengöringsbalm för att lösa upp och ta bort smink, solskyddsmedel, överskott av olja och föroreningar från huden. Därefter följer du upp med en vattenbaserad rengöring för att avlägsna eventuella rester och rengöra huden på djupet. Genom att använda två olika typer av rengöringsprodukter kan du uppnå en grundligare och mer effektiv rengöring av huden.

Cleansing oil, eller Cleansing gel? Viktigt att du väljer rätt produkt efter din hudtyp för dubbelrengöring ska verka.

För torr hud:
Om du har torr hud är det viktigt att använda en rengöringsolja som är rik på fuktighetsbevarande egenskaper. 
Oljor som innehåller mandelolja, avokadoolja eller olivolja är utmärkta alternativ. Dessa oljor hjälper till att rengöra huden samtidigt som de ger näring och återfuktar.

Oljebaserad rengöring:
En rengöringsbalm som effektivt tar bort smuts och makeup samtidigt som den återfuktar huden.
Vattenbaserad rengöring:
Upptäck fukt som varar hela dagen med COSRX Low pH Good Morning Cleanser, en daglig ansiktsrengöring som är tillräckligt skonsam för att passa känslig hy. En mild rengöringskräm ger extra fukt till torr hud.

För fet hud:
Vattenbaserade rengöringsgeler eller skum är bäst för fet hud, eftersom de hjälper till att rengöra utan att lämna en fet hinna. Produkter som innehåller salicylsyra kan också vara fördelaktiga för att kontrollera överflödig olja.
Oljebaserad rengöring:
Denna rengöring är formulerad med kolsyrat vatten för att tränga djupt in i porerna och avlägsna smuts, olja och bakterier.
Vattenbaserad rengöring:
En lätt skummande rengöringsgel som hjälper till att avlägsna överskottsolja och orenheter utan att torka ut huden.

För känslig hud:
Känslig hud kan dra nytta av milda och lugnande oljor. Kamomillolja, ringblomsolja och lavendelolja är bra val för att lugna irriterad hud.
Oljebaserad rengöring:
En mild oljebaserad rengöringsolja som passar även för känslig hud och hjälper till att lugna irritationer.
Vattenbaserad rengöring:
En mjölkliknande rengöringslotion som är skonsam mot känslig hud och lugnar rodnad.

För kombinerad hud:
För personer med kombinerad hud, som har olika hudtyper på olika delar av ansiktet, är det bäst att välja en lätt olja som inte är för rik. För kombinerad hud kan du använda en balanserande rengöringsgel som hjälper till att kontrollera oljeproduktionen i T-zonen utan att torka ut de torra områdena.
För att komplettera din cleansing rutin kan du använda en mild, fuktgivande rengöringskräm eller mjölk. Sök efter produkter som innehåller glycerin eller hyaluronsyra för extra fukt.
Oljebaserad rengöring:
En rengöringsbalm som effektivt tar bort smuts och makeup samtidigt som den återfuktar huden.

Vattenbaserad rengöring:
Puritos Defence Barrier PH cleanser hjälper till att fräscha upp och tonifiera din hudton, vilket gör det till det perfekta två-i-ett-alternativet. Det hjälper till att balansera huden genom att reglera oljeproduktionen samtidigt som det arbetar för att dra åt porerna och ge en mer förfinad yta.

Genom att följa rätt rengöringsrutin för din hudtyp kan du uppnå bättre resultat och en strålande glow. 

Love your skin,
//BeautyQlick

chat
×
För en mer personlig upplevelse, logga in eller skapa ett konto här.
Berätta lite om din hudtyp, så ska jag skapa några personliga rekommendationer bara för dig!
send